

## **Research Conference Agenda**

## Wednesday 2<sup>nd</sup> April 2025 Sunderland Stadium of Light

09:00-09:30	Arrival and Registration with refreshments	
Welcomes and Keynote Speaker		
09:30-09:35	Welcome	
5 mins	Simon Douglas	
	Director of Research, Innovation & Clinical Effectiveness	
09:35-09:45	Chief Executive Welcome	
10 mins	James Duncan	
	Chief Executive, CNTW	
09:45-09:55	Drivers for NMAHP+ research: expectations and aspirations	
10 mins	Sarah Rushbrooke	
	Executive Director of Nursing, Therapies & Quality Assurance	
09:55-10:15	Keynote Speaker:	
20 mins	My rehab journey - overcoming the challenges of a TBI	
	Ben Hetherington	
Session 1: Chaired by Hamish McAllister-Williams		
10:15-10:30 <b>15 mins</b>	Jays Study; Developing tailored implementation of personalised safety planning for adults experiencing Suicidality.	
13 111113	Katherine McGleenan	
10:30-10:45	PIONEER-MH: A Realist and Economic Evaluation of Police Involvement	
15 mins	in Inter-agency Mental Health Crisis First Response Pathways in England	
	Dr Nicola Clibbens & Dr Iain McKinnon	
10:45-11:00	The ASCEnD trial	
15 mins	Dr Barbara Salas Revuelta	
11:00-11:10	The CaPE clinic: Three years later	
10 mins	Dr Mourad Wahba	
11:10-11:40	BREAK WITH REFRESHMENTS	
30 mins	Visit the posters (Business Lounge)	
	Visit the interactive stalls (Business Lounge)	
	Visit the research bus (outside main reception)	

Session 2: Chaired by Lynsay Duke		
11:40-11:50	Research capacity and culture	
10 mins	Katie Dooley-Cawley & Fiona Johnstone	
11:50-12:05	A new 'Vision' for Research	
15 mins	Dr Charlotte Aynsworth	
12:05-12:15 10 mins	Integrated Clinical Academic Programme Internship: My Journey into Research	
10 mins	Jessica Fitzsimmons	
12:15-12:25 10 mins	Understanding the experiences of transition for newly qualified mental health nurses and their potential to stay in the role: A qualitative exploration	
	Anthony Ross & Casey McCall	
12:25-12:40	Being a public contributor to research - our experiences	
15 mins	Marilyne and Jeff Bullock & Dr Alison Killen	
12:40-13:10	Entertainment from True Colours Theatre	
30 mins		
13:10-13:55	LUNCH	
45 mins	<ul> <li>Visit the Research Bus (outside main reception)</li> <li>Visit the posters (Business Lounge)</li> <li>Visit the interactive stalls (Business Lounge)</li> </ul>	
	(Break out room available for work or quiet rest)	
Session 3: Chaired by Nicola Clibbens		
13:55-14:10	The MUSE Trial	
15mins	Dr Guy Dodgson	
14:10-14:25	Botulinum toxin in clozapine induced hypersalivation, 2025 update.	
15 mins	Dr Revin Thomas & Dr Christy Gardner	
14:25-14:40	Physical activity on acute mental health wards	
15 mins	Dr Michelle Glascott	
14:40-14:55	The impact of psychiatrists' views on the pharmacological	
15 mins	management of Aggression, Violence, Agitation and irritability when prescribing for children and young people, with or without an intellectual disability	
	Dr Jermaine Thompson	
14:55-15:10	'Trials' & Tribulations in ADHD	
15mins	Dr Rajesh Nair	
15:10-15:25	AKRIVIA (SPONSOR)	

15 mins	Case Study: Predicting Treatment Resistant Schizophrenia at first diagnosis using the Akrivia Health Research Platform	
	Benjamin Fell	
15:25-15:40	Florence (SPONSOR)	
15 mins	The Role of Electronic Site Files in Increasing Capacity	
	Simon Taylor	
15:40-15:55	Psychedelic Research in Psychiatry	
15 mins	Sarah Maxwell – Compass Pathways	
Session 4: Close and Poster Award Presentation		
15:55-16:05	Close	
10 mins	Dr Rajesh Nadkarni	
	Executive Medical Director, and Deputy Chief Executive	
16:05 -16:15	Poster Prize Presentation	
10 mins	Awarded by Rajesh Nadkarni	
	Judges: Simon Taylor (Florence), Lauren Tough (NIHR RRDN)	
16:15-16:20	SHINE Fund Charity	
5 mins	*Raffle Draw*	

A special thanks to our conference Sponsors for celebrating this event with us:





